Binnenland

Nieuwe benefietactie voor ouders van overleden kinderen brand Emmen
NOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe benefietactie voor ouders van overleden kinderen brand Emmen

"Die mensen hebben niets meer", vertelt Corry Drenth. Zij heeft een benefietactie op touw gezet om het stel uit Emmen te steunen dat eind december zijn kinderen verloor bij een brand

Drenth woont niet ver van het huis dat in de ochtend van 30 december in vlammen opging, en kon niet langer stilzitten. Ze moest iets doen om de getroffen ouders een hart onder de riem te steken. De verwoestende brand heeft volgens Drenth grote indruk gemaakt op de buurtbewoners. "De brand is het gesprek van de dag. Iedereen leeft mee. Daarom dacht ik ook: ik moet iets doen."

FC Emmen

De benefietmiddag die Drenth met andere buurtbewoners heeft opgezet, is bedoeld als ondersteuning van een crowdfundactie die al langer loopt. Er is tot nu toe ruim 75.000 euro binnengekomen voor de familie.

Tijdens de benefietactie treden regionale artiesten op. Verder komt de mascotte van FC Emmen langs om vip-tickets voor voetbalwedstrijden te veilen en zijn er een clown en een suikerspinkraam.

Besloten crematieplechtigheid

Afgelopen dinsdag zijn de twee omgekomen kinderen, Antonin (6) en Alice (5), in besloten kring gecremeerd. De ouders waren enkele dagen ervoor ontslagen uit het ziekenhuis. Ze waren gewond geraakt toen ze probeerden om hun kinderen te redden uit het brandende huis.

Het is nog altijd onduidelijk wat de brand heeft veroorzaakt. Uit politieonderzoek is geen duidelijke oorzaak naar voren gekomen. Er was in ieder geval geen sprake van kortsluiting en er zijn ook geen aanwijzingen dat de brand is aangestoken.

De brand heeft de woning zwaar beschadigd. De ouders verblijven momenteel op een plek die door de gemeente beschikbaar is gesteld.

Ster advertentie
Ster advertentie