Binnenland
VPRO

Het beste van Nooit Meer Slapen: Saman Amini en Connie Palmen

foto: VPROfoto: VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. Het beste van Nooit Meer Slapen: Saman Amini en Connie Palmen

Het programma Nooit Meer Slapen is de deze week met zomerstop. Een goed moment om terug te blikken op alles wat goed ging en op de mooie gesprekken. Het VPRO-programma heeft tien gesprekken van het afgelopen jaar geselecteerd om nog eens extra uitlichten. Bijvoorbeeld de gesprekken met acteur Saman Amini en schrijfster Connie Palmen.

Saman Amini

Saman Amini is acteur. Hij speelde in de spraakmakende theatervoorstellingen Nobody Home en Jihad. Verder was hij te zien in televisie-series als Van god los en De Fractie. Tevens is hij zanger en maakte hij zijn eigen muziektheatervoorstelling Samenloop van omstandigheden.

Sinds vorig jaar maakt Amini deel uit van het Nationale Toneel, waar hij te zien is in The Nation; een zesdelige theaterthriller over een verdwijningszaak in de Haagse Schilderswijk. Op het Holland Festival zijn de eerste drie afleveringen achter elkaar te zien. Ester Naomi Perquin sprak met Saman Amini.

Bekijk ook: Het beste van Nooit Meer Slapen: Britta Böhler

Connie Palmen

Connie Palmen is een van de belangrijkste Nederlandse schrijvers van deze tijd. In 1991 verscheen haar debuutroman De Wetten. Sindsdien is ze niet meer uit de Nederlandse literatuur weg te denken met boeken als I.M., Lucifer en de roman Jij zegt het, waarvoor ze vorig jaar de Libris Literatuurprijs ontving.

In het kader van de Boekenweek schreef ze het essay De zonde van de vrouw. Hierin onderzoekt ze de vraag of een vrouw die zich niet aan de voorgeschreven regels houdt, een grens overschrijdt naar een verboden gebied. Voor Noëlle was het gesprek aanleiding tot een persoonlijke ontboezeming op Facebook: 'Zo mooi, ik kan er geen genoeg van krijgen! Misschien ook omdat ik mijn scriptie over Connie Palmen schrijf. De laatste loodjes...' Pieter van der Wielen sprak Connie Palmen.

Bekijk ook: Het beste van Nooit Meer Slapen: Michel Szulc-Krzyzanowski

Zomerstop

Over een week is Nooit Meer Slapen terug met de reguliere programmering. Tot die tijd hoor je om twaalf uur ’s nachts uitzendingen van Brainwash Zomerradio.

Ster advertentie
Ster advertentie