Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Vluchtelingvrouwen slachtoffer van huiselijk geweld en Erfbelasting

foto: Maaike Jaspers-Argosfoto: Maaike Jaspers-Argos
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Vluchtelingvrouwen slachtoffer van huiselijk geweld en Erfbelasting

In Argos, vrouwen uit Eritrea die voor gezinshereniging meereizen kunnen soms in de problemen raken. Dr. Kelder en Co wordt gepresenteerd door Sander Schimmelpenninck en gaat over Erfbelasting, terwijl Radar Radio aandacht besteed aan het faillissement van Travelbird.

Vanaf 14.00 in Argos: Eritrese vrouwen die hun man achterna reizen, raken soms zwaar in de problemen. Hulporganisaties zeggen dat gezinshereniging heel belangrijk is, ook voor de integratie. Maar wat als het mis gaat? Waar kunnen deze vrouwen naartoe als ze te maken krijgen met huiselijk geweld?

Argos maakte vorig jaar juni een reportage over twee van deze vrouwen, 'Mirjam' en 'Anna'. Hoe gaat het nu met ze?

Erfbelasting een vloek of een zegen?

Vandaag wordt dr. Kelder en co, vanaf 13.00 uur vanmiddag, gepresenteerd door Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck.

Waarom betalen we zo weinig belasting over het vermogen dat na het overlijden van je ouders jouw kant op komt? Gevoelsmatig is het onterecht; waar je ouders hard voor hebben gewerkt wordt na hun dood afgeroomd door de fiscus voordat het bij jou belandt.

Maar houdt deze lage belasting niet ook veel vermogensongelijkheid in stand? Waarom betalen we zo weinig belasting over iets dat ons aan komt waaien en zo veel over ons salaris waar we zo hard ons best voor doen?

Faillissement Travelbird

In Radar Radio gaat het, rond 15.00 uur, over het faillissement van reisorganisatie Travelbird. Consumenten wachten al maanden op geld van het garantiefonds SGR.

En verder...

  • Is Thomas Acda te gast in De Taalstaat om te praten over zijn nieuwe album: Motel, rond 12.00 uur.
  • Verliezen hobby's hun glans door digitalisering? En welke invloed heeft dat op onze gemoedstoestand? Luister rond 13.00 naar dr. Kelder en co.
  • Paul Cliteur, de nummer twee op de lijst van de Eerste Kamer voor Forum voor Democratie, is te gast bij WNL op Zaterdag, rond 16.00 uur.
  • Vanmiddag in Radar Radio: waarom moeten eigenaren van een appartement meer belasting betalen? Vanaf 15.00 op NPO Radio 1
Ster advertentie
Ster advertentie