Naar homepage
Binnenland

Natuur in tijden van corona: dit is het geluid van het voorjaar

foto: Boomleeuwerik. Bron: Vroege Vogelsfoto: Boomleeuwerik. Bron: Vroege Vogels
  1. Nieuwschevron right
  2. Natuur in tijden van corona: dit is het geluid van het voorjaar

In tijden van corona gaat de natuur door. Vogels zingen erop los en fris groen ontluikt aan bomen en struiken: de lente breekt los. Als hoop en troost voor iedereen hoor je in Vroege Vogels in 30 minuten de natuur van dit moment. Dus, ogen dicht, snaveltjes toe en wandel virtueel mee.

{podcast audio="125471" caption="#12 - het geluid van het voorjaar" }

In deze speciale aflevering van Vroege Vogels in 30 minuten hoor je het geluid van het voorjaar. Wie niet naar buiten kan of wil, gaat met Henny Radstaak mee tijdens deze virtuele audiowandeling door het park, naar de heide, door het bos, door het moeras, via het duin en het wad naar het platteland. En hoeveel vogels tijdens de wandeling gespot worden is fenomenaal.

De natuur gaat door

Van de prachtige merelzang, via boomleeuwerik, het roffelen van de spechten, het hoempen van de roerdomp, de zilvermeeuwen naar de grutto's en veldleeuweriken: het komt allemaal voorbij. Ondanks alles is het goed om je te realiseren dat de natuur gewoon doorgaat.

Vroege Vogels: iedere zondagochtend van 07.00 tot 10.00 uur.

Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu. Op zondagochtend te beluisteren op NPO Radio 1 en vrijdagavond te zien op NPO 2. Like Vroege Vogels op Facebook of volg het programma op Twitter of Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie