Binnenland
WNL

Cokesmokkelaar opgepakt na maandenlang onderzoek

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Cokesmokkelaar opgepakt na maandenlang onderzoek

De Koninklijke Marechaussee heeft een 36-jarige man opgepakt die mogelijk betrokken is bij de invoer van honderden kilo's drugs vanuit Zuid-Amerika naar de Rotterdamse haven en Schiphol. Dat meldt de Marechaussee aan Het Misdaadbureau.

Het Drugsteam Schiphol van de Marechaussee is de vermoedelijke cokesmokkelaar op het spoor gekomen door ontsleutelde berichten via de versleutelde berichtendienst SKY ECC. Woordvoerder van de Marechaussee Robert van Kapel spreekt van "een grote zaak" waar maandenlang intensief aan gewerkt is.

"We verdenken hem van grootschalige smokkel en handel in verdovende middelen tussen 2019 en 2021. We vermoeden dat hij gebruik maakte van diensten van legale bedrijven in Nederland en in het buitenland." Van Kapel kan niet zeggen om wat voor bedrijven het gaat.

Mogelijk meer aanhoudingen

De man is afgelopen dinsdagochtend opgepakt in Amstelveen, waar hij ook dichtbij woonachtig is. Vrijdagmiddag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. De Marechaussee laat aan Het Misdaadbureau weten dat het onderzoek nog loopt en sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.

Het Misdaadbureau

Een wekelijks actueel onderzoeksprogramma naar misdaad in Nederland. Daarbij is misdaad in de regio het vertrekpunt, waar de onderzoeksredactie bredere patronen en trends blootlegt.

Stuur jouw verhaal, tip of vraag naar de redactie van Het Misdaadbureau. Je kunt onze redactie een (audio)-bericht whatsappen via 06 57832894.

Ster advertentie
Ster advertentie