Binnenland

Dominant Ajax verslaat Schalke 04 met 2-0

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dominant Ajax verslaat Schalke 04 met 2-0

[NOS] Ajax heeft in het eerste duel van de kwartfinales met Schalke 04 prima zaken gedaan. De Amsterdammers versloegen de Duitse middenmoter in de Arena met 2-0.

Schalke had aangekondigd het aanvallen grotendeels aan de thuisploeg te laten en de Duitsers hielden woord.Ajax nam de handschoen op,was de betere ploeg en kwam halverwege de eerste helft op 1-0. Younes werd gevloerd en Klaassen schoot vanaf de stip feilloos raak.

Klaassen scoort de 1-0 met een penalty

De goal veranderde niets aan het beeld, want Ajax wilde meer en kreeg dat bijna toen een kopbal van Sanchez op de lat belandde.Pas vlak voor de rust zette Schalke,zij het schoorvoetend, de weg naar voren in. Dat Duitse offensiefje leek zich in de tweede helft voort te zetten, maar de Amsterdammers stuurden de bezoekers met harde hand terug in hun hok: na voorwerk van Traoré en Kluivert schoot Klaassen uit een lastige positie geweldig raak.

'2-0 Ajax, wat een schitterende aanval van de Amsterdammers!'

Schalke was nu echt een beetje van slag en daar had Ajax van kunnen en moeten profiteren.De mannen van trainer Bosz creëerden kans op kans,maar Traoré en Younes stuitten steeds op Fährmann. Met het inbrengen van Huntelaar poogde Schalke wat te forceren.Dat lukte even, maar vervolgens had Ajax de genadeklap uit kunnen delen.De Ligt raakte echter de lat en de kopbal van Viergever werd gekeerd.Schalke mag dus nog hopen.

Ster advertentie
Ster advertentie