Binnenland
NOS

Nog veel onduidelijk over dodelijke steekpartijen Maastricht

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog veel onduidelijk over dodelijke steekpartijen Maastricht

Het is nog altijd onduidelijk wat de aanleiding is geweest voor de dodelijke steekpartijen gisteravond in Maastricht.

Bij twee steekpartijen in het noordwesten van de stad vielen twee doden, een man en een vrouw, en twee gewonden. Later werd in een moskee in hetzelfde stadsdeel een derde gewonde gevonden. Volgens buurtbewoners zijn onder de slachtoffers leden van een Syrisch gezin.

Er is zeker een verdachte aangehouden. De politie zegt niet waar dat gebeurde en waar hij van wordt verdacht.

Beluister de reportage vanuit de wijk, van verslaggever Matthijs van der Wiel:

Nog veel onduidelijk over dodelijke steekpartijen Maastricht

Syrisch gezin

Het eerste incident speelde zich af in de Botsaartstraat. Daar werd om 21.00 uur een man omgebracht met een steekwapen. Tien minuten later werd in de Joseph Postmesstraat een vrouw vermoord.

Volgens buurtbewoners is zij de moeder van een Syrisch gezin dat daar al anderhalf jaar woonde. Een buurmeisje hoorde dat daar hard op de voordeur werd gebonkt. Toen zij ging kijken, zag zij dat de vrouw opendeed en werd neergestoken.

Een overbuurman die haar wilde helpen, raakte ook gewond, net als een onbekende tweede persoon.

De Telegraaf schrijft dat in de moskee een hoofdverdachte is aangehouden, die vermoedelijk gewond was.

De politie bevestigt dat er een verdachte is aangehouden, een 37-jarige man in Maastricht, maar zegt niet waar dat gebeurde en waarvan hij wordt verdacht. Ook de politie zegt dat in de moskee een gewonde is aangetroffen, maar zwijgt over de betrokkenheid van deze persoon bij beide steekpartijen.

Volgens de politie is er geen reden is om te denken dat beide incidenten iets met terrorisme te maken hebben. Vanaf de EU-top in Brussel liet ook premier Rutte weten dat er geen sprake is van een terroristisch motief.

De drie gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is onbekend.

De Maastrichtse burgemeester Penn zei tegen 1Limburg dat ze enorm geschrokken is door de gebeurtenissen van gisteravond. Ze zei dat ook zij even aan een terroristische aanslag heeft gedacht en daar gisteravond laat met Rutte contact over heeft gehad.

Als de nabestaanden haar willen ontvangen, zal Penn hun haar medeleven betuigen. Mogelijk neemt ze vandaag ook contact op met buurtbewoners.

Ster advertentie
Ster advertentie