Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Nederlands Film Festival
Tien dagen lang is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de Nederlandse filmcultuur (NFF) een erepodium krijgt. Nieuws en Co staat live met de bus bij het festival dat vandaag van start gaat. Vanavond is onder meer de film 'De held' met Penoza-ster Monic Hendrickx te bewonderen en treedt singer-songwriter Nicole Bus op.

Een sfeerimpressie van het Nederlands Film Festival:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

KNVB-Beker
Gisteren streden SC Heerenveen en De Graafschap al in de eerste ronde van het bekerduel. Vandaag staan de volgende wedstrijden op het programma:

18.30 uur:
PSV - Roda JC (Ragnar Niemeijer doet verslag)
20.00 uur:
Lienden - AZ (Richard van der Made doet verslag)
NEC - ADO Den Haag (Frank Wielard doet verslag)
Sparta - FC Dordrecht (Arman Avsaroglu doet verslag)
20.45 uur:
Ajax - Willem II (Andy Houtkamp)

Merel Bem
Sommige kunstwerken draagt een mens zijn leven lang met zich mee. In 'Doorkijken' laat Merel Bem zien hoe bruikbaar deze kunstwerken zijn als onderdeel van het dagelijks leven. Ze kunnen simpelweg afleiding bieden tijdens het wachten voor een stoplicht, maar ook zorgen voor diepgaande inzichten op andere momenten. Presentatrice Jellie Brouwer praat om 19.00 uur een uur lang met de kunstcriticus.

En verder...

  • De vijf seconden regel voor het oprapen van voedsel van de grond, is dat nu wel of niet waar? Je hoort het antwoord in De Ochtend op NPO Radio 1.
  • Het verhaal van een 62-jarige man die vorige week voor het eerst getrouwd is in de rubriek Over Liefde in EenVandaag.

Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Gisteren stond NPO Radio 1 in het teken van Prinsjesdag: de Troonrede, de hoedjes, de rijtoer en de plannen voor komend jaar werden bekend gemaakt. Zes politici gaven hun eerste reactie op de Troonrede:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Langs de Lijn En Omstreken legt de Troonrede nog eens onder de loep. Hoe bracht onze koning Willem-Alexander het er vanaf tijdens de Troonrede? Was het een verhaal dat wist te boeien of hielden we nauwelijks de ogen open? Taaldeskundige Huib Hudig neemt je mee in de wereld achter de zinnen van de Troonrede:

Ster advertentie
Ster advertentie