Binnenland
NOS

Podcast #DeDag: 'Boek Comey draagt bij aan circusachtige sfeer rond het Witte Huis'

foto: EPA/NOSfoto: EPA/NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast #DeDag: 'Boek Comey draagt bij aan circusachtige sfeer rond het Witte Huis'

Na Fire and Fury van Michael Wolff krijgt de Amerikaanse president Donald Trump binnenkort een nieuw boek voor zijn kiezen. Ontslagen FBI-directeur James Comey haalt in zijn memoires hard uit naar Trump. Zo vergelijkt hij zijn voormalige werkgever met een maffiabaas.

"Dit boek gaat nog gevolgen hebben voor de president", zegt Amerika-deskundige Victor Vlam in De Dag. "Het draagt bij aan de circusachtige sfeer die rond het Witte Huis hangt."

Minister Wiebes van Economische Zaken is achter de schermen in gevecht met Shell en Exxon over de rekening voor het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen. Journalist Marleen de Rooy gaat in op de vraag wie opdraait voor de gaskosten, nu het dichtdraaien van de gaskraan een stuk duurder lijkt te worden. Zij denkt dat een deel van de kosten op de huishoudelijke gasrekening te zien zal zijn.

En hoe laat gaat uw kind slapen? Verslaggever Roel Pauw volgde de 'kinderbedtijdstrijd' van een Amsterdams gezin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie