Binnenland
EONOS

Ook christenen werden deze week gevaccineerd in Staphorst

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ook christenen werden deze week gevaccineerd in Staphorst

Na het nieuws dat de ziekenhuizen in de omgeving van Staphorst een probleem hadden met niet-gevaccineerde COVID-patiënten, hebben huisartsen afgelopen dinsdag in het dorp 129 vaccins gezet. Ook christenen, vertelt gepensioneerd specialist ouderengeneeskunde Jaap Muilwijk, die onderdeel was van het vaccinatieteam. "Omdat het in een vertrouwde omgeving was", zegt hij in Langs de Lijn En Omstreken.

Ook christenen werden gevaccineerd in Staphorst

De GGD is bezig met een actie in Staphorst, een dorp waar de vaccinatiegraad laag is. "In Staphorst is een bijzonder plannetje ontstaan. Daar is een samenwerking met de huisartsen gezocht", zegt de gepensioneerd arts. In andere plekken rijden vaccinatiebussen en worden kleinschalige locaties in wijkcentra opgezet.

De arts zag veel ouderen die kwamen, die de afstand tot de vaccinatielocatie in Zwolle te ver weg vonden. Jonge mensen kwamen in werkkleding, omdat ze "altijd druk waren, naar hun zeggen."

Gelovigen

Ook mensen die ''geremd waren door hun geloof'' kwamen opdagen, vertelt de arts. De vertrouwde omgeving. Ook het feit dat ze "samen met lotgenoten konden wachten op de gang" hielp, denkt Muilwijk.

Ster advertentie
Ster advertentie