Binnenland
NOS

'Ouders beperkt bereid om kinderen te laten testen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ouders beperkt bereid om kinderen te laten testen'

De testbereidheid onder ouders van schoolgaande kinderen is beperkt. Dat concludeert ouderorganisatie Ouders en Onderwijs op basis van een enquête die door ruim 1400 ouders werd ingevuld.

Bij een positief coronageval in de klas moeten kinderen getest worden of tien dagen in quarantaine. Een kwart van de ouders kiest dan liever voor quarantaine. Nog eens ongeveer een kwart wil hun kind enkel laten testen bij klachten.

"We hebben het niet direct onderzocht, maar krijgen natuurlijk wel signalen van ouders. Het is een combinatie van angst voor een test, maar ook ouders die twijfelen over de testuitslag of het niet eens zijn met de corona-aanpak," vertelt directeur Lobke Vlaming van Ouders en Onderwijs in het NOS Radio 1 Journaal.

Bijna 40 procent staat welwillend tegenover een test en bij het overige deel van de bevraagde ouders is het testen nog niet aan de orde geweest.

Uit de enquête blijkt daarnaast dat meer ouders zich zorgen maakt dat hun kind besmet raakt met het coronavirus. Rond de zomervakantie was dat nog minder dan 40 procent. Nu is dat 60 procent. Maar dat heeft de testbereidheid onder ouders dus niet vergroot, stelt Ouders en Onderwijs.

r1jn testbereid ouders kinderen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie