Binnenland

Deze Dag Toen: Beyonce en Tom Hanks zwaaien Oprah Winfrey uit

NOS
foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze Dag Toen: Beyonce en Tom Hanks zwaaien Oprah Winfrey uit

"You get a car, you get a car, you get a car!" Eén van de beroemdste uitspraken uit de Amerikaanse televisiegeschiedenis show werd begeleid door het gegil van tientallen dolblije vrouwen. Iedereen in het publiek had zojuist een gloednieuwe Pontiac G6 cadeau gekregen. Vandaag is het precies 7 jaar geleden dat de laatste aflevering van The Oprah Winfrey Show werd uitgezonden.

Oprah bereidde haar loeipopulaire show normaal tot in de haarpuntjes voor, maar in haar laatste aflevering wist ze niet wie de gasten zouden zijn. Onder de naam 'Surprise Oprah! A Farewell Spectacular' zwaaiden de grootste Amerikaanse sterren haar uit: Beyoncé, Tom Hanks, Aretha Franklin, Madonna en natuurlijk Tom Cruise haar uit.

Cruise had Oprah op dat moment al een ander iconisch televisie-fragment bezorgd: het bankspring-incident. Voor Cruise betekende zijn gespring en spontane liefdesverklaring het startschot van een afbrokkelend imago. Voor Oprah betekende het moment miljoenen extra kijkers.

De auto-weggeefactie komt overigens niet uit het laatste seizoen van de show, maar uit het negentiende seizoen. Want één ding wist de redactie zeker: dat seizoen moest beginnen met een kijkcijferknal.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oprah Winfrey gaat dankzij deze tv-momenten, haar persoonlijkheid én haar team de geschiedenis in als één van de populairste talkshowhosts ter wereld. Ze is niet alleen vereeuwigd in alle televisie-archieven, maar ook op internet. Het het bankspring-incident en de weggeefactie zijn terug te vinden in video’s, gifjes en memes.

Ster advertentie
Ster advertentie