Binnenland
BNNVARA

Volg de bosuil, ooievaar en merel in 'Beleef de Lente'

foto: Vroege Vogels/Thijs Glastrafoto: Vroege Vogels/Thijs Glastra
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de bosuil, ooievaar en merel in 'Beleef de Lente'

Met de zon die weer heerlijk schijnt en de vogels die voor een prachtig fluitconcert zorgen, voelt de lente weer dichtbij. Dat betekent bij de Vogelbescherming maar één ding: Beleef de Lente gaat weer van start. Vanochtend zijn in Vroege Vogels de webcams weer aangezet.

Video niet beschikbaar

Geen enkel jaar was Beleef de Lente zo populair als 2020: met maar liefst 1,7 miljoen kijkers werden records gebroken. Zo tijdens de lockdown werd de natuur wel erg dichtbij gehaald, blijkt maar weer. Kortom, dat belooft wat voor 2021, wanneer thuiswerken ook weer gepaard kan gaan met een blik in de nestkast van de kerkuil, merel of turend naar wat er allemaal passeert bij de vijver.

Publiekslievelingen en drie nieuwe soorten

De zeearend wiens nest werd ingepikt, ei-rovende marters en de pullen van de nijlgans die naar beneden zeilen. Beleef de Lente was vorig jaar een aaneenschakeling van fascinerend vogelnieuws. Vanaf vandaag kunnen liefhebbers in dit vijftiende seizoen weer de perikelen volgen van een paar publiekslievelingen als ooievaar, steenuil en slechtvalk. Maar er hangen ook webcams bij onder meer de koolmees, de kerkuil en de gekraagde roodstaart en bij een bosvijver.

In de loop van deze maand komen er nog drie nieuwe, spectaculaire soorten bij. Maar tot die tijd kan je genieten van de vogels bij de tuinvijver, twee verliefde steenuilen en van de "vroegste vogel" van allemaal: de bosuil die al op twee eieren zit.

Zet de computer aan: Beleef de Lente gaat van start!

Vroege Vogels: iedere zondagochtend van 07.00 tot 10.00 uur.

Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu. Op zondagochtend te beluisteren op NPO Radio 1 en vrijdagavond te zien op NPO 2. Like Vroege Vogels op Facebook of volg het programma op Twitter of Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie