Binnenland
NOS

Glennis Grace grijpt naast winst America's Got Talent

foto: ANP Kippafoto: ANP Kippa
  1. Nieuwschevron right
  2. Glennis Grace grijpt naast winst America's Got Talent

Glennis Grace heeft de finale van America's Got Talent niet gewonnen. Ze kreeg niet genoeg stemmen van het Amerikaanse publiek. Dat werd duidelijk tijdens het tweede deel van de finale.

Het is onbekend hoeveel stemmen Grace kreeg, maar het was niet genoeg voor een plaats in de top-5 van de tien finalisten. "De uitslagen hebben nog nooit zo dicht bij elkaar gelegen in een finale van dit programma", zei presentatrice Tyra Banks. De 26-jarige illusionist Shin Lim ging er met de hoofdprijs vandoor: een miljoen dollar en een show in Las Vegas.

Nieuw begin

Nadat de uitslag bekend was geworden, zei Grace tegen de NOS dat ze zich voldaan en "heel goed" voelt. "Ik ben hier zes maanden geleden aan begonnen met eerst heel veel twijfel, maar ik heb het toch gedaan. En kijk hoe ver ik ben gekomen, dit is voor mij al een overwinning. De kans dat je gaat winnen is klein, maar om het al tot de finale te halen, dat was eigenlijk mijn doel."

Grace en haar team zijn plannen aan het maken om door Amerika te touren. Wanneer haar tournee plaats gaat vinden, is onbekend. "Er is heel veel animo voor, dan moet je het natuurlijk ook pakken. Het belangrijkste voor mij was dat ik in de harten van de Amerikanen kwam. Als ik naar m'n social media kijk, is dat best wel gelukt denk ik."

Bij Langs de Lijn En Omstreken waren Marco Borsato en Eric van Tijn donderdagavond nog hoopvol. Maar ze voorspellen Glennis een mooie carrière in de Verenigde Staten.

'Ik voel me heel voldaan'

Ster advertentie
Ster advertentie