Binnenland

Feyenoord en Ajax in evenwicht in de Kuip

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Feyenoord en Ajax in evenwicht in de Kuip

[NOS - RAD1] Feyenoord heeft in De Kuip tegen Ajax zijn eerste puntenverlies geleden. De wedstrijd eindigde in 1-1, waarover de Amsterdammers niet mochten klagen.

Feyenoord had in de eerste helft moeten scoren,maar twee enorme kansen bleven onbenut.Basacikoglu kreeg vroeg in het duel na geklungel van Sinkgraven een vrije doortocht naar het Ajax-doel,waar hij stuitte op doelman Onana.

Tegen de rust kon Botteghin vrijstaand uithalen; zijn volley vloog over. Een Rotterdamse voorsprong zou verdiend zijn geweest.Ajax creëerde geen enkele kans,werd ook niet overlopen,maar moest wel regelmatig alle zeilen bijzetten om geen schade op te lopen. De Rotterdamse druk nam na de rust toe.Maar kort nadat Jorgensen de derde kans voor Feyenoord had gemist, scoorde Dolberg voor Ajax.De Deen frommelde de de bal tussen de benen door van Van der Heijden en rondde kalmpjes af. Ajax had daarna redelijk zicht op de aanvallen van Feyenoord, dat niet genoeg verrassing in zijn spel kon leggen, ook niet nadat Elia was ingevallen. Het overwicht van Feyenoord hield wel aan, terwijl Ajax loerde op de counter.

Met Kramer als extra aanvaller voerde de thuisploeg de druk op en dat leverde de 1-1 op. Kuijt kopte knap raak uit een voorzet van Elia.


Ajax wankelde,al was Dolberg nog dicht bij de 1-2.
Ster advertentie
Ster advertentie