Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: derby Feyenoord - Excelsior

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: derby Feyenoord - Excelsior

Na een veelbelovende start van het seizoen, gaat de strijd in de Eredivisie weer onverminderd door. Vandaag staat onder meer de stadsderby Feyenoord - Excelsior op het programma. Weten de Kralingers de Rotterdammers te verassen? Of is het eigenlijk wel een verrassing als Excelsior er met de 3 punten vandoor gaat?

Verder komt motorcrosser Jeffrey Herlings vandaag in actie op de MXGP in Zwitserland. Weet hij weer een stapje dichterbij de wereldtitel te komen? De eerste manche is om 14.15 uur, de tweede om 17.10 uur.

Eredivisie

Na slechts één speelronde staan de Alkmaarders op nummer 1. Weten AZ deze positie vandaag vast te houden tegen het gepromoveerde FC Emmen, dat begon met een droomstart? En herstellen Ajax en Feyenoord zich van hun valse start?

Volg de wedstrijden vanaf 14.00 uur live in Langs de Lijn op NPO Radio 1.

{poll}

Danny Makkelie is aangewezen als scheidsrechter van de stadsderby Feyenoord - Excelsior.

De wedstrijden van vandaag

12.15 uur:
FC Utrecht - PEC Zwolle
14.30 uur:
Feyenoord - Excelsior
FC Emmen - AZ
16.45 uur:
sc Heerenveen - Vitesse

En verder...

  • Nederland wordt te warm voor honderden soorten planten. We weten dat er in ons land geen bananenbomen groeien, maar door de opwarming van de aarde zal Nederland in de toekomst ongeschikt zijn voor bijna 500 inheemse plantensoorten. Wat is het effect van het veranderende klimaat op onze Europese platen? Vanaf 07.00 uur in Vroege Vogels.
  • 'It can't happen here.' Een dystopie over een fictieve Amerikaanse president die Amerika in de jaren dertig in een dictatuur veranderd. Sinclair Lewis voorspelde in 1935 al het America First van Donald Trump. Vanaf 10.00 uur in OVT.
  • Wat zijn de redenen voor mannen om anoniem seks te hebben op een homo-ontmoetingsplek? De wereld van homo-ontmoetingsplekken vanaf 19.00 uur in Reporter Radio.

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie