Binnenland
NOS

Ook op de kermis problemen door personeelstekort: 'Heb ik nog nooit zo meegemaakt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ook op de kermis problemen door personeelstekort: 'Heb ik nog nooit zo meegemaakt'

Kermisexploitant Joop Hoefsnagels is ten einde raad. Hij komt handen tekort, maar kan geen personeel vinden. Hij deed zijn verhaal in NOS Met het Oog op Morgen.

"De boterham staat onder druk. We hebben geen personeel. Ik heb alles geprobeerd, ik heb me zelfs in Duitsland bij de uitzendbureaus laten inschrijven", zegt Hoefnagels. "Het is niet alleen bij mij, het is over de hele sector. Elke kermisattractie heeft wel iemand nodig."

"De oorzaak is gissen. Ik denk dat men teveel centjes krijgt voor niks te doen", stelt Hoefnagels. "Want het is een leuk baantje. Er is altijd wel wat te doen. Maar we hebben zestien maanden stilgelegen. Na twee jaar corona is de doelgroep die voor ons bestemd is ander werk gaan zoeken."

Kermissen overslaan

"Als ik niet gauw wat mensen krijg, ga ik kermissen moeten overslaan. Dit kan je niet alleen. Als ik geen personeel heb om de zaak af te breken en op te bouwen, dan houdt het op. Ik was om 9:00 uur hier en zat gister om 1:30 uur nog in de auto onderweg naar huis. Dat gaat al week in week uit zo", zegt Hoefnagels.

"Opgeven is een groot woord, maar het begint je wel de keel uit te hangen. Ik ben 64 jaar, ik heb nooit iets anders gedaan dan gewerkt. Ik heb wel eens een man tekort gehad, maar wat nu gebeurt heb ik nog nooit meegemaakt", aldus Hoefnagels.

oog kermis

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie