Binnenland
NOS

Maandelijks draagvlakonderzoek: wat vinden we van de versoepelingen?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Maandelijks draagvlakonderzoek: wat vinden we van de versoepelingen?

Een kleine meerderheid van de Nederlanders staat achter de versoepelingen die vorige week woensdag zijn ingegaan. Een even grote groep vindt dat het daar nu even bij moet blijven.

Dat concludeert I&O Research uit het maandelijkse draagvlakonderzoek in opdracht van de NOS. Ruim de helft van de bevolking wil de situatie laten zoals die nu is of de maatregelen zelfs weer aanscherpen.

Onderzoeker Peter Kanne van I&O Research legt de cijfers uit in het NOS Radio 1 Journaal:

Volle IC's

Volgens onderzoeker Peter Kanne hebben de berichten over volle IC's hun uitwerking niet gemist. "Tegenstanders begrijpen niet dat er in die omstandigheden wordt versoepeld. Veel mensen hebben het gevoel dat dit gebeurt onder druk van de publieke opinie en dat de dreiging van 'code zwart' voorkomen had kunnen worden als maatregelen eerder waren aangescherpt."

Daar staan voorstanders van de versoepelingen tegenover, die vinden dat de strenge lockdown niet meer houdbaar is. Voor het welzijn van met name jongeren en ondernemers is het in hun ogen essentieel dat er meer ruimte komt.

Liever luisteren?

Uitleg bij het onderzoek door Peter Kanne van het onderzoeksbureau

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie