Binnenland

NS: door storm langer onderweg en vaker overstappen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NS: door storm langer onderweg en vaker overstappen

[NOS - RAD1] Het gaat hevig stormen vandaag. De NS verwacht daardoor een ingewikkelde avondspits. Uit voorzorg hebben we alle diensten aangepast, vertelt Erik Kroeze van de Nederlandse Spoorwegen. Reizigersorganisaties raden aan om tenminste langere treinen in te zetten. "Waar mogelijk proberen we dat ook, maar dat kan niet altijd. Want de treinen rijden vaak al op hun langste lengte."

Vanmiddag en vanavond raast er een westerstorm over ons land. Vooral langs de kust gaat het spoken. De NS werkt daardoor met een aangepaste dienstregeling.

Er rijden minder treinen: minder sprinters en op de trajecten waar normaal gesproken vier intercity's rijden, rijden er vandaag twee. Hierdoor kun je langer onderweg zijn en worden er drukkere treinen verwacht.

De storm wordt in de avondspits verwacht. "Wij moeten echter de dienstregeling voor de hele dag aanpassen, omdat we alle treinen 's nachts klaarzetten om de dienstregeling te kunnen rijden. Halverwege de dag kunnen wat dat niet meer doen. Uit voorzorg hebben we de dienstregeling al aangepast", vertelt Kroeze.

Luister naar het hele gesprek met Erik Kroeze:

NS zet minder treinen in

Ster advertentie
Ster advertentie