Binnenland

Gezocht per direct: vrouwelijke voetbalcommentator!

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Gezocht per direct: vrouwelijke voetbalcommentator!

Voor het eerst in de historie vindt in Nederland het EK Vrouwenvoetbal plaats. Zestien teams doen mee, onder wie onze Oranje Leeuwinnen. Bij een voetbaltoernooi voor vrouwen hoort natuurlijk een vrouwelijke sportcommentator. Maar waar is de Franka Snoeks en Jacqueline van Gelder? NPO Radio 1 daagt je uit en heeft speciaal voor dit EK een contest uitgeschreven voor De Beste Vrouwelijke Sportcommentator. Doe mee: spoor je vriendinnen, buurvrouw, klas-, team- en huisgenoten aan en win!

Waar moet een goede vrouwelijke commentator aan voldoen? We vroegen zes bekende Nederlanders, die 'iets' met voetbal hebben en oud-Oranje Leeuwinnen voor de camera tips te geven. Niet perse nodig, maar misschien wel nuttig om die even te bekijken.

Ga de uitdaging aan!

Spreek hier je commentaar in en win 2 vrijkaarten voor de EK-finale op zondag 6 augustus in Enschede.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ben jij 'rap van tong, kom je goed uit je woorden zeg je graag hardop wat je ziet'? Dan zou jij wel eens een heel goede commentator kunnen zijn, denkt Daphne Koster. Acteur, oud-All Star speler en meidenvoetbalcoach Frank Lammers doet daar nog een schepje boven op. Hij zou het fijn vinden als een vrouwelijke sportcommentator er ook nog goed uit ziet. "Het is natuurlijk meegenomen als ze zo mooi zou zijn als fotomodel Doutzen Kroes. En dan wil hij op de webcam de hele tijd een foto zien.

Van Viggo Waas hoeft dat niet. "Als het maar enthousiast klinkt, dan zet je die mannen al snel weg op de radio", aldus cabaretier, schrijver en fanatiek supporter van zijn dochter die voetbalt. "Want vrouwen kunnen net zo veel als mannen." Zijn compagnon en NPO Radio 1 presentator Peter Heerschop wil dat een sportcommentator heel veel weet over de spelers, hoe ze zich hebben voorbereid, de ruzies en afspraken die ze onderling hebben gemaakt, op wie je kan bouwen: dus een heleboel achtergrondinformatie. "Als je al die info krijgt als luisteraar wordt de wedstrijd echt schitterend", aldus Heerschop.

Nieuws & Co-presentator Lara Rense probeerde het zelf ook en geeft je ook nog wat tips.

Inzendingen

Vanaf maandag 17 juli tot en met vrijdag 21 juli hoor je dagelijks in het radio-programma De Ochtend een selectie van de beste inzendingen (je kan ook online zelf je voorkeur uitspreken op de site). Op vrijdag 21 juli wordt de winnaar rond half twaalf in hetzelfde programma bekend gemaakt door juryvoorzitter en sportjournalist Evert ten Napel.

De prijs: 2 vrijkaarten voor de finale op zondag 6 augustus in Enschede (de finale is al helemaal uitverkocht!).

Volg van 16 juli t/m 6 augustus het EK Vrouwenvoetbal op NPO Radio 1. Bekijk hier de filmpjes van Viggo Waas, Leonne Stentler, Daphne Koster, Lara Rense, Peter Heerschop en Frank Lammers.

Ster advertentie
Ster advertentie