Binnenland

Podcast De Dag: Waarom je weinig hoort over opgepakte Saudische activisten

NOS
foto: AFP/NOSfoto: AFP/NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Waarom je weinig hoort over opgepakte Saudische activisten

Saudi-Arabië en Canada zijn verwikkeld in een steeds hoger oplopend conflict. Aanleiding: een tweet van de Canadese minister van Buitenlandse Zaken over de arrestatie van Samar Badawi en andere Saudische activisten.

{podcast audio="53848" caption="De Dag #131: Waarom je weinig hoort over opgepakte Saoedische activisten l Wat is de charme van het tijdsein?" }

De afgelopen maanden zijn tal van critici van kroonprins Mohammed bin Salman opgepakt. "Maar je hoort er, afgezien van Canada, weinig buitenlandse regeringen over", zegt Midden-Oosten-deskundige Carolien Roelants. "In tegenstelling tot bijvoorbeeld Iran, dat na elke arrestatie door andere landen op de vingers wordt getikt." Ze legt uit waarom weinig landen zich uitspreken tegen Saudi-Arabië.

En we spreken Benno Roozen van het Genootschap Radiojingles over de charme van radiopiepjes. Na 70 jaar stopt NPO Radio 1 met de 'pips' als tijdsein. "De piepjes zijn echt een publiek dingetje."

Hoera! De Dutch Podcast Awards!

De Dag is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards van BNR in de categorie Nieuws en Politiek. We waarderen het enorm als je op ons wil stemmen. Dat kan hier

Ster advertentie
Ster advertentie