Binnenland
NOSNTR

Horeca om 17.00 dicht: ‘Ik moet dan een aantal weken sluiten’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Horeca om 17.00 dicht: ‘Ik moet dan een aantal weken sluiten’

Vrijdag 25 november is er weer een coronapersconferentie. Het vermoeden is dat er morgen wordt aangekondigd dat de horeca om 17.00 al de deuren moet sluiten.

Horeca moet misschien om 17.00 al sluiten

“Wij moeten dan wel weer in winterslaap”, vertelt René Bos in Nieuws & Co. Hij is eigenaar van restaurant en club Fellini in Enschede. Als het demissionaire kabinet het inderdaad gaat aankondigen, voelt Bos zich genoodzaakt om de zaak een aantal weken te sluiten.

Winterslaap

Restaurant en club Fellini in Enschede houdt zich vooral bezig met avondgelegenheden. “We zijn een restaurant met een dinerfunctie. Daarnaast zijn een avondborrelclub en nachtclub.” Als Bos om 17.00 al om dicht zou moeten, ziet hij niet in hoe hij de boel goed draaiende kan houden. “We zitten aan de Duits grens en Duitsers komen ook al een stuk minder.” Daarom zou hij er dan voor kiezen om zijn restaurant te sluiten zolang deze maatregel van kracht is. “We verzorgen ook lunch, maar de concurrentie is daar soms beter in. Het is heel vervelend voor iedereen die een reservering bij ons heeft.”

Sommige nachtclubs en restaurants hebben hun activiteiten verschoven naar de middaguren. Dat ziet Bos niet zitten. “Ik heb ook vaste gasten die in de middag komen voor hun broodje, dan loop ik hun tegen het borst aan als ik die activiteiten zou verschuiven. Je kan geen enkele doelgroep gelukkig maken.”

Maatregel

Bos vindt dat er inderdaad wat moet gebeuren met de stijgende coronacijfers, maar vraagt zich af of dit wel de goede keuze is. Volgens hem wordt de horeca vaak aangepakt, omdat ze niet echt tegen de regels ingaan. “We zeggen niet zo veel, er wordt vaak gekeken naar wat we het beste kunnen doen.” Hij snapt ook niet zo goed waarom er niks verandert op de scholen. “Mijn zoontje zei zelfs: ik moet met een mondkapje de winkel in, maar ik hoef niets te doen bij al die kinderen op school. Het is heel vreemd.”

NC horeca

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie