Binnenland
AVROTROS

Palen in de grond moeten de wolf in Overijssel tegenhouden

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Palen in de grond moeten de wolf in Overijssel tegenhouden

De wolf heeft zich weer gevestigd in ons land, en laat onder andere in Overijssel regelmatig zijn sporen na. Een groep vrijwilligers treft maatregelen en beschermt de schapen in de provincie tegen het roofdier. Lammert de Bruin vertelt er alles over in TrendingVandaag.

Video niet beschikbaar

Er gaan honderden palen de grond in om de wolf tegen te houden. In de Volkskrant staat een reportage over deze Overijsselse wolvenbeschermers, die de naam Wolf-Fencing dragen.

Wolfwerende omheiningen

Het bedrijf plaatst wolfwerende omheiningen om de percelen van bedreigde boeren heen. Wolf-Fencing legt een afzetting van 1 meter 20 hoog, van palen en 5 stroomdraden aan.

Het bedrijf geeft wel eerlijk toe dat een beetje wolf daar overheen zou kunnen springen, maar, zo verzekert de bedenker van het systeem :dat doen ze niet. "Dat kost ze te veel energie en het risico is te groot."

Andere maatregelen

De palen in de grond zijn de meest effectieve maatregel, maar is niet de enige die werkt tegen wolven.De schapenbeschermings-begrippen vliegen je om de oren in het artikel. Zo kun je ze ook in nachtkralen zetten, gebruik maken van een semipermanent raster of werken met fladderlinten of schapennetten.

Eén ding is zeker: het Overijssels landschap zal er niet saaier op worden.

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie