Binnenland

Podcast De Dag: Hoe kunnen we het groeiende aantal reizigers aan?

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Hoe kunnen we het groeiende aantal reizigers aan?

De beheerder van ons treinsporennetwerk Prorail verwacht dat er de komende jaren flink meer treinreizigers komen. Over 10 jaar worden er maar liefst 45 procent meer reizigers verwacht. Kan ons spoornetwerk dat aan? Sporen erbij lijkt geen optie, vertelt Vincent Wever, journalist van OV-Magazine. Maar er zijn volgens hem andere oplossingen te bedenken.

En met deze temperaturen denk je er misschien niet aan: schaatsen. En dat is een probleem voor professionele schaatsers. In de schaatswereld hebben veel topsporters nu nog geen sponsor en dus geen zekerheid. Volgens ex-prof en analist Mark Tuitert is de situatie schrijnender dan ooit en is de professionele schaatswereld hoognodig aan vernieuwing toe. Schaatsers zouden veel meer online en op sociale media moeten doen. En daarbij is meedoen misschien wel belangrijker dan winnen...

En in Amsterdam begint vandaag een campagne tegen hufterig gedrag van toeristen. Specifiek: Britse jonge mannen die naar de stad komen voor een wild vrijgezellenfeest.

Luister de aflevering hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie