Binnenland
KRO-NCRV

Pauw 'winnaar' talkshowjaar volgens Angela de Jong

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Pauw 'winnaar' talkshowjaar volgens Angela de Jong

Er is nog nooit zó veel en zó vaak gepraat over talkshows als dit jaar. AD-recensent Angela de Jong snapt dat wel, zegt ze in Spraakmakers. ''Talkshows zijn heel belangrijk, want mensen doen de tv echt aan voor liveprogramma’s.''

Er gebeurde nogal wat in de talkshowwereld in 2018: Humberto Tan werd van RTL Late Night afgehaald, Twan Huys maakte de overstap van Nieuwsuur en nam zijn plek in. Eva Jinek werd tijdens haar zwangerschapsverlof vervangen door Nadia Moussaïd, maar Jeroen Pauw bleef gewoon zitten waar hij zat. En dat deed hij heel erg goed, vond De Jong. ''Pauw maakte eerder op mij een cynische en vermoeide indruk, maar deze herfst en winter is hij heel los en vrolijk. Hij trekt bij elk onderwerp – licht of zwaar – het juiste register open." Volgens De Jong is hij de onbetwiste winnaar van dit talkshowseizoen.

Pauw vs Huys

''Misschien zijn Pauw en zijn redactie een tandje scherper geworden door de concurrentie,'' aldus De Jong die al jaren voor het AD schrijft over alles wat er op televisie gebeurt. De redactie van Pauw had de hele zomer doorgewerkt om zich voor te bereiden op de komst van Huys, vertelt De Jong. De gedachte was dat RTL Late Night inhoudelijk zwaarder zou worden met de nieuwe presentator. ''De trieste conclusie is dat het programma lichter is dan met Tan, met een presentator die dat niet kan.''

Huys is niet weggegaan bij de publieke omroep om elke vrijdag met Patty Brard aan tafel te zitten, denkt De Jong. "Hoe leuk Patty ook is! Ik vind het verdrietig en sneu om te zien dat het Huys niet lukt bij RTL Late Night."

Eva Jinek is per 1 januari weer terug op tv met haar dagelijkse talkshow. De talkshow van Margriet van der Linden, M, gaat een tweede seizoen in als DWDD zomerstop heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie