Binnenland
NOS

Podcast De Dag: waarom niemand de Winterspelen meer wil hebben

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: waarom niemand de Winterspelen meer wil hebben

Inwoners van het Canadese Calgary hebben gesproken: hun stad kan maar beter niet de Olympische Winterspelen van 2026 organiseren. En daarmee wordt Calgary mogelijk de negende stad in korte tijd die zijn handen van een groot sportevenement aftrekt. Volkskrantjournalist John Volkers legt uit waarom de Winterspelen steeds vaker een hoofdpijndossier vormen voor steden en hoe we in de toekomst wél grote sportevenementen kunnen organiseren.

{podcast audio="66090" caption="De Dag #202: Waarom niemand de Winterspelen wil l Eerst een pijnstiller, dan een kruidenmengsel. " }

En China wilde eind oktober een verbod op handel in neushoornhoorns en tijgerbotten intrekken, maar bedacht zich deze week. In de tussentijd wezen boze vingers naar traditionele Chinese medicijnen. Daar zouden botten van zeldzame dieren immers vaak in worden gebruikt. Klopt dat wel? En wie neemt die medicijnen dan?

Sinoloog Moon-Yueh Fong vertelt over medicijngebruik in China. "Traditionele en westerse geneeskunde staan in China niet lijnrecht tegenover elkaar. Dokters gebruiken juist uit beide methodes een beetje."

Ster advertentie
Ster advertentie