Naar homepage
Binnenland

Grapperhaus: geen nieuwe maatregelen, maar hou je aan de regels
NOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Grapperhaus: geen nieuwe maatregelen, maar hou je aan de regels

Nu het aantal coronabesmettingen weer toeneemt komt het kabinet niet met nieuwe maatregelen, maar het doet wel een dringend beroep aan iedereen om zich zo strikt mogelijk aan alle maatregelen te houden.

"De toename van het aantal besmettingen is geen goede ontwikkeling. We moeten ons beter aan de regels houden", zei minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gisteravond. "Zo niet, dan is de kans groot dat burgemeesters lokaal strengere maatregelen moeten gaan nemen."

"Anderhalve meter afstand houden, thuis blijven bij klachten, en u laten testen als dat nodig is. Zoveel mogelijk thuis blijven, uw handen helemaal stuk wassen. Laten we dat allemaal doen, anders moet er lokaal of misschien wel regionaal weer worden ingegrepen. Laten we er met z'n allen voor zorgen dat het niet landelijk nodig is."

Vooral aan de anderhalvemetermaatregel "mogen we geen concessies doen", aldus de minister, die de stijging van het aantal besmettingen een "stroomstoot die ons alert moet houden" noemde.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie