Binnenland
NOS

Letters 'I Amsterdam' binnen halfuur verdwenen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Letters 'I Amsterdam' binnen halfuur verdwenen

Het weghalen van het logo 'I Amsterdam' van het Museumplein in de hoofdstad heeft vanmorgen geleid tot behoorlijk wat belangstelling.

Video niet beschikbaar

Scholieren, toeristen en gezinnen kwamen af op de operatie. Binnen een halfuur waren de letters op twee vrachtwagens geladen en verdwenen. Ze worden voorlopig opgeslagen.

Het gemeentebestuur vindt de slogan te individualistisch en daarom moesten ze weg. Mensen namen vanochtend nog snel even afscheid. "We wonen vlakbij en lazen dat ze weggaan, dus we wilden er nog één keer mee op de foto", zegt een man met twee jonge kinderen tegen NOS-verslaggever Jozephine Trehy.

Leuk

Dat de letters moeten verdwijnen begrijpt de man niet. "Het is een mooie trekpleister voor toeristen. Ik heb het nooit met individualisme geassocieerd. Voor mij betekenen ze dat iedereen in Amsterdam kan zijn, of je er nu woont, werkt of er als toerist bent."

Zelf heeft hij geen last van de toeristen. "Het is toch juist leuk, ze kunnen een hartstikke leuke foto maken met het Rijksmuseum op de achtergrond."

Laatste dag voor letters 'I Amsterdam'

Ster advertentie
Ster advertentie