Naar homepage
Binnenland

'We mogen trots zijn dat zo veel kinderen hun nek hebben uitgestoken voor klimaat'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'We mogen trots zijn dat zo veel kinderen hun nek hebben uitgestoken voor klimaat'

"Eigenlijk wil je niks liever dan dat kinderen zich druk maken om het klimaat." Dramadocent Mark Boode biedt vanmiddag namens Teachers for Climate een petitie aan met honderden handtekeningen van leraren die klimaatspijbelaars steunen.

"Ons belangrijkste doel is duurzaamheid verankeren in het onderwijs", zegt Boode. Op dit moment hangt het af van de leraar of leerlingen onderwezen worden over duurzaamheid. "Belangrijk is dat er op een goede, objectieve manier gediscussieerd kan worden over het klimaat op scholen."

Quote

Vanwege het frame van linkse indoctrinatie groeit Teachers for Climate minder snel.

Mark Boode

Teachers for Climate wil vooral dat kinderen goed voorbereid worden op de toekomst door ze voor te lichten. Scholieren laten al van zich horen door de stakingen, de docenten mogen volgens Boode best wat meer doen. "Wij mogen wel wat meer ballen tonen."

Linkse indoctrinatie

Boode wilde eigenlijk samen met een bèta-docent naar Spraakmakers komen, maar hij kreeg niemand mee. "Ze zeggen: ik voel me niet veilig om dit te doen op de radio. Je wordt weggezet als linkse indoctrinant."

Hij doelt daarmee op het 'meldpunt linkse indoctrinatie' van Forum voor Democratie. "Vanwege het frame van linkse indoctrinatie groeit Teachers for Climate minder snel."

Ster advertentie
Ster advertentie