Binnenland
NOS

Waarom deze verkiezingen nog geen gelopen race zijn voor Erdogan

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom deze verkiezingen nog geen gelopen race zijn voor Erdogan

Over anderhalve week gaan de Turken naar de stembus voor vervroegde presidents- en parlementsverkiezingen. Nederlandse Turken mogen vanaf vandaag al stemmen. In Met het Oog op Morgen kijken correspondent Lucas Waagmeester vanuit Istanbul en Gülsah Ercetin vanuit de NOS-buitenlandredactie alvast vooruit naar de stembusgang. Ze zijn het over een ding eens: de verkiezingen zijn nog geen gelopen race voor Erdogan.

Volgens Waagmeester krijgt Erdogan het moeilijker dan tijdens andere verkiezingen. "Dit is echt een hele opvallende campagne. Voor het eerst sinds 2002 is er echt oppositie in deze campagne. En die oppositie, daar zit ook echt energie in."

Benieuwd wie de oppositiekandidaten zijn? Lucas Waagmeester legde dat uit in een eerdere aflevering van Het Oog.

Brief van Erdogan

Erdogan heeft Nederlandse Turken een brief gestuurd waarin hij hen aanspoort naar de stembus te gaan. Erdogan heeft de brief ondertekend als president en als leider van de AK-partij. Zonder het met zoveel woorden te zeggen, doet hij een oproep om de AK-partij te steunen.

Minister Koolmees, die integratie in zijn portefeuille heeft, noemde de brief van Erdogan vanochtend een vorm van ongewenste buitenlandse inmenging, die ongepast is. Volgens Koolmees is het van belang dat "Turkse Nederlanders een toekomst in Nederland hebben".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie