Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Toekomst PvdA, telefoonverslaving en 4 wedstrijden in de eredivisie

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Toekomst PvdA, telefoonverslaving en 4 wedstrijden in de eredivisie

In Italie wordt de eerste wielerklassieker van dit jaar geleden, Milan - San Remo. We doen in de loop van de middag verslag van. Maar behalve aan sport, besteden we ook aandacht aan de crisis in Afrika, de toekomst van de sociaaldemocratie en aan telefoonverslaving.

Hongersnood in Hoorn van Afrika

Ernstige droogte bedreigt meer dan tien miljoen levens in de Hoorn van Afrika. De Verenigde Naties waarschuwden onlangs voor ernstige hongersnood. In De Nieuwsshow (vanaf 9.30 uur) aandacht voor de crisissituatie in Somalië, Ethiopië en Kenia.

Thomas Acda, Milfje Meuskens en Monica Geuze

In de Taalstaat (vanaf 11.00 uur) is Thomas Acda te gast. Hij heeft het met presentator Frits Spits onder andere over zijn liedteksten voor de musical De Marathon die zondag in première gaat. Ook in De Taalstaat: de zesde kandidaat voor de titel Beste Leraar Nederlands van Nederland en België, het schrijversduo Milfje Meuskens over hun boek Opzienbarende Ontdekkingen Over Taal en het TNA van vlogster Monica Geuze.

De PvdA en toekomst van de sociaaldemocratie

De PvdA heeft de grootste verkiezingsnederlaag ooit geleden. In Argos (vanaf 14.00 uur) zijn de vertrekkende PvdA-Kamerleden Jeroen Recourt en Mei Li Vos te gast. Hoe kijken zij terug op de afgelopen jaren? Ook gaan zij samen met Menno Hurenkamp, die werkzaam is voor de Wiardi Beckman Stichting, in gesprek over de stand van de sociaaldemocratie: voor wat voor opgave staat de PvdA de komende tijd?

Hoe voorkom je een telefoonverslaving?

Steeds meer mensen zijn telefoonverslaafd. We kunnen steeds meer met onze mobiele telefoon, we gebruiken hem steeds vaker en dat kost dus ook steeds meer tijd. Tien keer per uur op je mobieltje kijken is geen uitzondering. Hoe zorg je dat je telefoon je leven niet beheerst? Radar Radio (vanaf 15:00 uur) praat erover met Wouter van Noort die een boek schreef hoe de telefoon ons leven beheerst.

Eredivisie: 4 duels

In de eredivisie worden op de zaterdag vier wedstrijden gespeeld in de eredivisie. Kan PSV de druk op Ajax en Feyenoord houden door te winnen van Vitesse? NOS Langs de Lijn doet vanaf 19.30 uur verslag.

  • 18.30 uur FC Groningen - Willem II. Verslag: Chris Wobben
  • 19.45 uur NEC - FC Utrecht. Verslag: Andy Houtkamp
  • 19.45 uur PSV - Vitesse. Verslag: Frank Wielaard
  • 20.45 uur Sparta - Heracles. Verslag: Arman Avsaroglu

Milan - San Remo

Behalve van het voetbal, doet de NOS gedurende de dag ook verslag van eerste grote wielerklassieker van het jaar: Milan - San Remo. Een samenvatting van c.q. terugblik op 'La Primavera' door Gio Lippens is in de uitzending van NOS Langs de Lijn te horen.

Een fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie