Binnenland
WNL

Directeur van De Balie Yoeri Albrecht over overheidscommunicatie: 'Dit is krankjorum'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Directeur van De Balie Yoeri Albrecht over overheidscommunicatie: 'Dit is krankjorum'

Morgen staat er weer een Catshuis-overleg op de planning over de coronamaatregelen en dinsdag aanstaande een persconferentie. Toch is er al veel informatie uitgelekt. Zo zouden versoepelingen nabij zijn, maar coronaminister Hugo de Jonge heeft die verwachtingen inmiddels weer getemperd.

Video niet beschikbaar

''Het is nu al voor de zoveelste keer dat wanneer er een Catshuis-overleg is en dat er daarna iets aan het volk wordt medegedeeld, dat dat al veel eerder is uitgelekt of niet blijkt te kloppen'', zegt een geïrriteerde Uri Rosenthal in WNL op Zaterdag. Rosenthal vraag zich hardop af hoe het komt dat er elke keer informatie uitlekt die dan toch niet juist blijkt te zijn. ''Wie praat er voor zijn beurt?''

'Snapt niet dat de minister dit pikt'

''Ik snap niet waarom Hugo de Jonge dit elke keer pikt, dat OMT-leden constant met de media communiceren'', zegt Yoeri Albrecht, directeur van debatcentrum De Balie. ''Deze manier van communiceren is krankjorum. Elke keer dat gejojo is niet goed.''

Albrecht uit flinke kritiek op het orgaan dat binnen de overheid over de communicatie gaat: ''Iedereen met verstand van communicatie weet dat dit ongezond is voor de bevolking, en psychologisch niet verantwoord. Onbegrijpelijk dat de minister dit tolereert."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie