Binnenland

Achtste etappe van de Tour: Dole - Station des Rousses

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Achtste etappe van de Tour: Dole - Station des Rousses

Vandaag is het alweer een week geleden dat de Tour de France van start ging. De wielrenners voeren in de achtste etappe in 187,5 kilometer van Dole naar Station des Rousses. Onderweg komen ze drie cols tegen, waarna de finish aan het einde van een golvend parcours van 12 kilometer ligt.

De Tour de France voert dit jaar maar liefst door de vijf grootste bergstreken van Frankrijk, wat sinds 1992 niet meer gebeurd is. Na de vijfde etappe in de Vogezen klimmen de renners in de achtste etappe door de Jura. Deze beklimmingen krijgen de renners voor de wielen: Col de la Joux, Côte de Viry en de Montée de la Combe de Laisia Les Molunes. Waarbij de uiteindelijk tot een hoogte van 1035 meter komen.

De achtste etappe van de Ronde van Frankrijk start om 12:25 uur en de verwachte aankomst is rond 17:13 uur.

Finish-alert

Niets missen van de slotkilometers van deze etappe? Zet de finish-alert aan!

Gisteren gemist

Marcel Kittel van QuickStep won gisteren de zevende etappe in de Tour. De Duitser was voor de derde keer deze Tour de snelste in de massasprint. Na een 213 km lange en saaie rit bleef hij de Noor Boasson Hagen net voor. Dat werd pas duidelijk na bestudering van de finishfoto.

Tip ons jouw ultieme Tour-plaat

Helemaal in de Tour de France sfeer komen? Luister gratis naar de NPO Radio 1 Tour Top 100 via Spotify. Op dit moment ziet de lijst er zo uit:

{iframe "https://open.spotify.com/embed/user/nporadio1/playlist/3eGaeEo6rRsV3iCdxHWqLc" height="600" }

Staat jouw ultieme Tour de France liedje er nog niet tussen? Mail de titel en artiest van jouw plaat dan naar tourtop100@radio1.nl, of gebruik onderstaand contactformulier.

Onder de deelnemers verloten we vijf exemplaren van Tourflits van Jairo van Lunteren en Hans Hogendoorn, een boek over de wielergeschiedenis van de Tour de France en het radioprogramma Radio Tour de France.

{rsform 8}
Ster advertentie
Ster advertentie