Binnenland

Fietsend het jaar uit!

foto: NTRfoto: NTR
  1. Nieuwschevron right
  2. Fietsend het jaar uit!

[NTR - RAD1] Over fietsen hebben we allemaal een mening. Al was het alleen maar omdat we het allemaal doen. In een vrolijk praatprogramma maken we vanmiddag de stand van zaken op. Van het imago van de fietser tot de veiligheid. Van de ongekende doorbraak van de e-bike tot de zelfrijdende fiets. En: de luisteraar die ons verblijdt met de mooiste fietservaring 2017 wint een schitterende racefiets!

Ook staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat is te horen in Fietsend het jaar uit!. Bij haar aantreden kreeg ze van de RAI Vereniging een fietspomp cadeau, 'mijn origineelste welkomstboodschap'. Hoe gaat haar fietsbeleid eruit zien?

De fietspomp van Stientje van Veldhoven (NTR)

Fietsend het jaar uit! wordt gepresenteerd door radiomaker en fanatiek fietser Jeroen Dirks en is vandaag van 14.00 tot 17.00 uur te horen op NPO Radio 1.

Gedragscode

Is een appverbod op de fiets echt een goed idee? Wat betekent de verschijning van een paar duizend strooifietsen in de steden? Is het terecht dat fietsers in Groningen voorrang hebben op alle andere verkeer (en het in andere Nederlandse steden nemen)? Waarom werken ANWB en Fietsersbond aan een gedragscode voor fietsers? En beseffen we wel dat bestuurders in het buitenland superjaloers zijn op ons fietsbeleid?

In Fietsend het jaar uit! komen tal van 'gewone' fietsers aan het woord. Maar ook fietsprofessor Marco te Brömmelstroet van de Universiteit van Amsterdam, fietsculturenkenner Angela van der Kloof, Arianne Schiereck, één van de bouwers van de snelste fiets ter wereld, de Arnhemse 'fietswethouder' Geert Ritsema, directeur Saskia Kluit van de Fietsersbond, hoogleraar Ouderengeneeskunde Rudi Westendorp, outdoorguru Gijs Loning en staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven.

Praat mee en win een fiets

Ook één van de zeventien miljoen Nederlanders die verstand heeft van fietsen? Zet uw radio aan, praat mee via de NPO Radio 1-app, deel uw fietsverhalen. Voor de luisteraar met de mooiste fietservaring 2017 hebben wij een schitterende racefiets.

Tim Knol

De beste singer-songwriter van Nederland Tim Knol speelt in Fietsend het jaar uit! live tracks van zijn album Cut the Wire, dat in 2018 uitkomt.

Ster advertentie
Ster advertentie