Binnenland

Podcast De Dag: Wat maak je als pleeggezin allemaal mee?
NOS

foto: ANP/NOSfoto: ANP/NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Wat maak je als pleeggezin allemaal mee?

Hoewel het gezin van Daniëlle van den Mosselaar al meer dan 10 jaar pleegkinderen opvangt, blijft elke nieuwe plaatsing even spannend. "Zodra ik een telefoontje krijg dat er weer een pleegkind komt, giert een stoot adrenaline door mijn lijf en ga ik in de regelstand."

{podcast audio="49764" caption="De Dag #106: Wat maak je mee als pleeggezin?" }

In De Dag vertelt Van den Mosselaar over haar ervaringen als pleegmoeder. "Niet iedereen kan pleegzorg bieden. Het is mooi als je een kind weer zonder nachtmerries ziet slapen, maar zo'n plaatsing kan heel heftig zijn."

En verder in De Dag

Matthieu van der Poel werd dit weekend Nederlands kampioen wielrennen in navolging van zijn vader en Danny van Poppel - de zoon van - werd op hetzelfde NK tweede. En dan kwamen Max Verstappen en de Deense keeper - zoon van de legendarische Manchester United-doelman Peter Schmeichel - vorige week ook nog in actie.

De appel lijkt niet ver van de boom te vallen in de sportwereld. Voormalig motorcoureur Jurgen van den Goorbergh legt uit hoe hij met zijn ervaringen in de sportwereld zijn racende zoon Zonta (12) op weg helpt.

Ster advertentie
Ster advertentie