Binnenland
AVROTROS

Dirjanne van Drongelen van ChristenUnie: 'Sommige plekken zouden meer vrouwen kunnen gebruiken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dirjanne van Drongelen van ChristenUnie: 'Sommige plekken zouden meer vrouwen kunnen gebruiken'

\"Ik riep wel eens als grap dat ik de eerste vrouwelijke minister-president wilde worden", zegt de nummer 10 op de kandidatenlijst van de ChristenUnie, Dirjanne van Drongelen. In aanloop naar de verkiezingen komen in Blok&Toine partijleden aan het woord die wat verderop de kieslijst staan, en daarom nog niet bekend zijn bij het brede publiek.

De uitspraak om de eerste vrouwelijke minister president te willen worden, was bedoeld als grap, vertelt Van Drongelen. De diepere achtergrond achter de grap was er zeker. "Ik geloof heel erg in de kwaliteiten van vrouwen, op veel plekken zien we die gelukkig ook terug. Maar op sommige plekken zouden we nog wat meer vrouwen kunnen gebruiken."

Eenzaamheid

Naast raadslid in Ede is Van Drongelen ook coördinator bij 'Dien Je Stad'. "Het is een lokale vrijwilligersorganisatie. We zetten jongeren in om mensen binnen de samenleving hulp te bieden. Het bestrijden van eenzaamheid is best een complexe opgave, vertelt Van Drongelen.

“Aan de ene kant omdat het zo groot is en veel mensen zich erin herkennen. Aan de andere kant maakt dat ook dat er veel mogelijkheden zijn zoals 'Dien Je Stad'. Het zou mijn ambitie zijn, om te kunnen zeggen dat we deze organisaties niet meer nodig hebben, omdat het vanzelfsprekend zou moeten zijn om naar elkaar om te kijken."

Blijf op de hoogte van de verkiezingen

Bij NPO Radio 1 volg je alles rondom de Tweede Kamerverkiezingen. De belangrijkste verhalen en het laatste verkiezingsnieuws lees je hier. (Tip: met de NPO Radio 1-app ben je nóg sneller op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.)

Ster advertentie
Ster advertentie