Binnenland
AVROTROS

Directeur Nibud waarschuwt voor online impulsaankopen: 'Je wordt verleid om geld uit te geven'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Directeur Nibud waarschuwt voor online impulsaankopen: 'Je wordt verleid om geld uit te geven'

Het Centraal Planbureau verwacht een drama in de Nederlandse economie door de uitbraak van het coronavirus. De financiële gevolgen zullen groot zijn. Arjan Vliegenthart, directeur van het Nibud, waarschuwt daarom om vooral niet teveel online-impulsaankopen te doen.

De Nibud-directeur ziet met lede ogen aan dat veel mensen het verplichte thuisblijven aangrijpen om online te shoppen. "Pakketbezorgers hebben het drukker dan ooit. En ook veel winkels spelen in op de crisis met aanbiedingen. Daar maak ik me wel zorgen over. Je wordt verleid om geld uit te geven, terwijl het misschien verstandiger is om te sparen."

Speciale editie Geldkrant

Vliegenthart ziet dat met name zzp’ers en mensen met een oproepcontract nu al hun inkomsten zien dalen door de coronacrisis. Hij geeft daarom in een speciale speciale online editie van de Geldkrant tips en adviezen.

"De huidige crisis is tamelijk abrupt ontstaan en daardoor zitten veel mensen met de handen in het haar. Met deze Geldkrant-special helpen we mensen op weg om financieel overeind te blijven."

Meer inzicht krijgen in de inkomsten en uitgaven, snel aan de bel trekken als je je rekeningen niet meer kunt betalen en vooral dus niet te veel uitgeven zijn de voornaamste adviezen. "Mensen staan erom bekend in tijden van stress onverantwoorde keuzes te maken. Ik hoop dat wij met onze adviezen mensen een steuntje bieden hier goed uit te komen."

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie