Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: de Klassieker

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: de Klassieker

De Klassieker in Langs de Lijn, OVT over de behoefte aan engagement en wereldverbetering en de radiodocumentaire Paula. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Ajax en Feyenoord strijden in de Klassieker

Het is zover: de klassieker Ajax - Feyenoord wordt vandaag gespeeld. Om 14.30 uur wordt er in de Arena afgetrapt. Het is voor beide teams de eerste wedstrijd na de winterstop.

De wedstrijd is van begin tot eind te volgen op NPO Radio 1. Naast de Klassieker worden er ook nog andere Eredivisie-wedstrijden gespeeld. Vanaf 14.00 uur kan je de wedstrijden volgen in Langs de Lijn.

Programma:

12.30 uur Sparta - Excelsior | Verslag: Chris Wobben
14.30 uur Ajax - Feyenoord | Verslag: Arman Avsaroglu en Andy Houtkamp
14.30 uur Willem II - FC Groningen | Verslag: Nico Wantia
16.45 uur Heracles - PSV | Verslag: Richard van der Made

Wereldverbeteraars

Deze week kwam het boek De Idealisten uit. Het is het laatste deel in een romantrilogie over wereldverbeteraars van schrijfster, wetenschapper en columniste Louise Fresco. Eerdere delen gingen over de utopisten en de kosmopolieten. OVT spreekt met de schrijfster over de behoefte aan engagement en wereldverbetering vroeger en nu, vanaf 10.00 uur op NPO Radio 1.

Radio Doc: Het aangrijpende verhaal van Paula

Paula heeft een verstandelijke beperking en een psychische stoornis. Ze groeit op in de jaren zestig, een tijd met weinig toegespitste zorg. Die zorg ontbreekt ook omdat Paula niet in een hokje past: in vergelijking met de meeste andere 'zwakzinnigen' kan ze erg veel en is ze zich opvallend bewust van haar eigen beperkingen. Tegelijk heeft ze uitbarstingen die zelfs haar professionele verzorgers ontregelen. In de documentaire Paula laat radiomaker Els Huver de gezinsleden van Paula terugblikken op de jeugd met hun zusje. Hun herinneringen schetsen een aangrijpend en haast magisch-realistisch beeld: van die tijd en van Paula. Om 21.00 uur in Radio Doc op NPO Radio 1.

Bron: Els Huver

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie