Binnenland
NOSNTR

Eigenares Hilversumse ijssalon niet strafbaar, ondanks slaan met stok

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Eigenares Hilversumse ijssalon niet strafbaar, ondanks slaan met stok

De Hilversumse ondernemer Gilly Emanuels krijgt geen straf voor het mishandelen van een 20-jarige plaatsgenoot. Tegen haar was een taakstraf van 120 uur geëist, waarvan 60 uur voorwaardelijk. De rechter woog in de uitspraak mee dat de vrouw langdurig is gepest; ze is ontslagen van rechtsvervolging.

Volgens de rechter is weliswaar bewezen dat Emanuels de man heeft mishandeld, maar heeft ze dat gedaan omdat ze "emotioneel geraakt werd toen de jongeren een mandarijn in haar richting gooiden waar haar zoontje bij was". De rechter oordeelt daarom dat Emanuels niet strafbaar is en ook geen schadevergoeding hoeft te betalen.

In Nieuws en Co hoor je om iets over vier uur een reportage over de rechtszaak van verslaggever Jeroen Wielaert.

Opgelucht

Emanuels is opgelucht over de uitspraak. "Als ik veroordeeld zou zijn, dan was dat een mes in mijn rug geweest. Ik ben blij dat de rechter anders oordeelde." De afgelopen anderhalf jaar noemt ze "een nachtmerrie". "Mijn leven heeft stilgestaan. Ik heb jonge kinderen en emotioneel is er veel kapot gemaakt."

Emanuels had een ijssalon in Hilversum. Zij en andere ondernemers werden in de zomer van 2017 naar eigen zeggen geterroriseerd door een groep hangjongeren. Uiteindelijk liepen de gemoederen zo hoog op, dat Emanuels de jongeren wilde wegjagen door ze te slaan met een stok. De jongeren scholden haar toen uit voor onder meer "kankernegerin".

Ster advertentie
Ster advertentie