Binnenland

Feyenoord wint Johan Cruijff Schaal

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Feyenoord wint Johan Cruijff Schaal

[NOS] De eerste prijs van het nieuwe voetbalseizoen, de Johan Cruijff Schaal, is voor Feyenoord. Vitesse werd in De Kuip na penalty's verslagen. Na negentig minuten was de stand 1-1, waarna er direct strafschoppen werden genomen. De Rotterdammers namen ze beter.

Feyenoord, dat de seizoensouverture in 1991 en 1999 won, zette de debutant in het duel om de Johan Cruijff-schaal meteen onder druk en kwam snel op 1-0. Tonny Vilhena bediende Jean-Paul Boëtius en uit diens pass scoorde de vrijstaande Jens Toornstra.

Boëtius, die na twee jaar terug is in de Kuip, was even later dicht bij 2-0, maar hij schoot over.

Videoarbiter

Jörgensen en Boëtius halen verhaal bij Makkelie nadat hij de 2-0 afkeurde en de hulp inriep van videobeelden (Bron: ANP)

Na de sterke start van Feyenoord, kwam Vitesse iets beter in de wedstrijd, maar pas kort voor rust kreeg het zijn eerste grote kans: Bryan Linssen trof de onderkant van de lat.

Vitesse trok na de rust de opgaande lijn door, zag Arnold Kruijswijk naast koppen en kwam op 1-1 door Alexander Büttner. Aan zijn goal ging echter wel het nodige vooraf.

Arbiter Danny Makkelie bestrafte Karim El Ahmadi's charge op Tim Matavz eerst niet, keurde in dezelfde minuut een treffer van Nicolai Jørgensen af en gaf vervolgens Vitesse na consultatie van de videoarbiter toch een penalty.

Büttner negeerde de op hem afstormende Guram Kashia, die de penalty leek op te eisen, en schoot feilloos raak. In het spannende vervolg kregen beide ploegen kansen, maar gescoord werd er niet, zodat een penaltyreeks volgde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie