Binnenland
BNNVARA

Vroege Vogels neemt Groeneveldprijs 2018 in ontvangst

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Vroege Vogels neemt Groeneveldprijs 2018 in ontvangst

Vroege Vogels neemt vandaag de Groeneveldprijs 2018 in ontvangst. Al 40 jaar wordt het programma met veel enthousiasme gemaakt en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Wim van Gelder van Stichting Groeneveld zegt: "De sprankelende en inhoudelijke presentatie van wetenswaardigheden over de natuur, die overal om ons heen aanwezig is, is een belangrijke aanleiding voor de uitreiking van de Groeneveldprijs."

Tv-presentatrice Milouska Meulens, radiopresentator Menno Bentveld en eindredacteur Anneke Naafs

De Groeneveldprijs wordt al twintig jaar uitgereikt aan personen of instellingen die op een bijzondere wijze een bijdrage hebben geleverd aan het debat over de groene ruimte. De Stichting Groeneveld vindt het van groot belang dat het debat over de groene ruimte plaats blijft vinden.

Dit jaar heeft Vroege Vogels de eer om de prijs in ontvangst te mogen nemen omdat: "Het mediaprogramma gedurende veertig jaar met kennis en enthousiasme de waarde van natuur en landschap in hun verrassende en aantrekkelijke uitzendingen uitgedragen."

Er zijn natuurlijk meerdere natuurprogramma's, vooral op de televisie, waar menig natuurliefhebber zijn geluk niet op kan. Wegdromen bij verre ijskappen, meekijken op een tocht door de woestijn of duiken in de diepe onderwaterwereld. Maar, deze programma's versterken wel het beeld dat natuur een ver-van-mijn-bedshow is.

Vroege Vogels onderscheidt zich van deze prachtprogramma's: "Door de natuur dicht bij huis aandacht te geven." Dit doet het programma onder andere door luisteraars te betrekken: "De grote betrokkenheid van luisteraars, die ook in uitzendingen gehoord worden, versterkt de boodschap dat de natuur een bezit en verantwoordelijkheid van ons allen is."

Van Gelder: "Dat Vroege Vogels veertig jaar lang onze aandacht voor hun programma’s heeft weten te behouden illustreert ook de veelomvattende aspecten van natuur en landschap. Je raakt er nooit over uitgesproken."

Van Gelder benadrukt de professionele kwaliteit van de medewerkers en de verschillende presentatoren: "We bewonderen de makers van Vroege Vogels om hun kennis over de natuur, die ze met liefde en enthousiasme presenteren. Daardoor is het stichtingsbestuur van Groeneveld zeer gemotiveerd om de Groeneveldprijs 2018 aan Vroege Vogels te verlenen."

Ster advertentie
Ster advertentie