Binnenland
MAX

Rode Kruis deelt steeds meer ontbijttassen uit: 'Het is aan de overheid om dit structureel op te lossen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rode Kruis deelt steeds meer ontbijttassen uit: 'Het is aan de overheid om dit structureel op te lossen'

Het Rode Kruis deelt steeds meer ontbijtpakketten uit. Zo ondersteunen ze kinderen die anders met honger naar school gaan. Nicole van Batenburg van het Rode Kruis vertelt erover in Villa VdB.

Video niet beschikbaar

Het Rode Kruis is in de coronaperiode in Friesland gestart met het uitdelen van ontbijttassen. Inmiddels delen ze de extra voedingsmiddelen ook uit in Noord-Holland en Utrecht. "Vaak in wijken waar kinderen wonen die niet genoeg te eten mee naar school krijgen", vertelt Batenburg. "Daarom voelden wij echt de noodzaak om in te springen, want als je een lege maag hebt dan kun je niet goed leren."

Quote

Het is zorgelijk dat we nu in Nederland op deze schaal onze voedselhulp moeten gaan uitbreiden

Nicole van Batenburg, woordvoerder Rode Kruis

De ontbijttas is gebaseerd op de adviezen van het Voedingscentrum. "Er zitten bijvoorbeeld brood, pindakaas, een komkommertje en tomaatjes in", zegt Batenburg. "Onze afnemers zijn niet de mensen die in aanmerking komen voor de Voedselbank. Het zijn juist de mensen die daar niet voor in aanmerking komen, omdat ze net teveel verdienen. We proberen ze op meerdere vlakken te helpen en kijken of we ze kunnen koppelen aan reguliere hulpverlening."

Volgens het Rode Kruis zijn er steeds meer mensen die te maken krijgen met situaties waarin er niet genoeg geld overblijft voor voedsel. "Het is zorgelijk dat we nu in Nederland op deze schaal onze voedselhulp moeten gaan uitbreiden", zegt Batenburg. "Het is aan de overheid om dit structureel op te lossen."

Villa VdB

Villa VdB (Omroep MAX) hoor je van maandag t/m donderdag van 14.00 tot 15.30 uur op NPO Radio 1. Gepresenteerd door Jurgen van den Berg.

Ster advertentie
Ster advertentie