Binnenland
AVROTROS

Verkoopster Debby gaat viral met Facebook-filmpjes: 'De nieuwe Meiland? Wie weet!'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Verkoopster Debby gaat viral met Facebook-filmpjes: 'De nieuwe Meiland? Wie weet!'

Debby van der Zande uit Oldenzaal wilde de coronacrisis met haar kledingwinkel goed doorkomen, en dus begon ze met filmpjes om haar waar aanprijzen. De beelden werden een hit op Facebook. Inmiddels kijken er elke dag tienduizenden mensen naar. Ze is zelfs door 'een grote tv-zender' gevraagd voor een reality-soap. In Stax&Toine reageert ze op het succes: "Het is meteen uit de hand gelopen!"

Video niet beschikbaar

"Het begon allemaal een beetje stijfjes", lacht Debby. "Dan hoor je jezelf terug en denk je: er kan ook wel een grapje bij. Maar het is altijd 'take one'."

Koffie staat klaar

De nuchtere Twentse weet wel waarom de video’s goed scoren. "Mensen vinden de sfeer in de winkel mooi. Daar houden mensen van, als je binnenkomt dat je de sfeer proeft, dat er een bakje koffie is. Dat we niet angstig de winkel hebben dichtgegooid vanwege corona. Nee, we gooien de schouders eronder en we geven vol gas."

De omzet is verdrievoudigd, weet Debby te vertellen. En dat komt niet alleen door bezoekers uit de regio. Inmiddels komen van heinde en verre dames shoppen. "Wij hebben mensen uit Den Haag, Rotterdam, zelfs uit België of met de camper vanuit Frankrijk hier gehad. Vanuit heel het land komen ze langs om de sfeer te proeven die ze op het filmpje zien. De zaken gaan extreem goed!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reality-show

Inmiddels is Debby samen met haar familie benaderd voor een reality-soap. De eerste proefopnames staan er inmiddels op, maar ze mag nog niet zeggen om welke zender het gaat. "Het is in ieder geval een grote zender", lacht de Oldenzaalse. Of ze de nieuwe familie Meiland gaan worden? "Wie weet, we gaan het zien!"

Debby gaat viral met kledingzaak-filmpjes

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie