Binnenland

Verstappen ijzersterk tweede in Japan

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verstappen ijzersterk tweede in Japan

[NOS] Max Verstappen is vandaag voor de zesde keer dit seizoen naar het podium gereden in de Formule 1. De Nederlander eindigde in de Grand Prix van Japan als tweede.

Voor Verstappen was het zijn tweede tweede plaats op rij. Vorige week eindigde hij in Maleisië als tweede achter zijn winnende Red Bull-collega Daniel Ricciardo.

Nico Rosberg heeft de GP van Japan op zijn naam gebracht en daarmee zijn leidende positie in de strijd om de wereldtitel verstevigd. De Mercedes-coureur hield op Suzuka de Nederlander Max Verstappen en Lewis Hamilton achter zich.

Verstappen startte als derde, omdat Kimi Räikkönen vijf plaatsen teruggezet was wegens een gewisselde versnellingsbak. De Red Bull-coureur was uitstekend weg en dook achter Rosberg als tweede de bocht in.

Hamilton verprutste zijn start en viel terug naar de achtste positie. Verstappen wisselde van de kanshebbers in de elfde ronde als eerste van banden. Nadat alle toppers de pit hadden bezocht, was het beeld ongewijzigd. Wel was Hamilton aan een gestage opmars bezig; hij lag na een derde van de race al vierde.

Verstappen kon Rosberg wel volgen, maar kon de WK-leider niet echt onder druk zetten. De Limburger had na twintig raceronden nog altijd een paar seconden achterstand en had niet genoeg tractie om een aanval in te kunnen zetten.

In ronde 29 liet hij, opnieuw als eerste van de podiumklanten, het volgende setje harde banden omleggen. Vettel koos een afwijkende strategie. Hij liet pas later zacht rubber onder de Ferrari monteren. De ontketende Hamilton pareerde Vettels aanval op de derde plaats en liep in op Verstappen. Met iets versere banden kwam hij na 46 ronden op Verstappens bumper. Die liet daarop zijn grote klasse zien en hield de Brit knap achter zich.

Ster advertentie
Ster advertentie