Binnenland
NOS

Podcast De Dag: Werkt het Internationaal Strafhof zoals het moet? (spoiler: nee)

foto: AFP/NOSfoto: AFP/NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Werkt het Internationaal Strafhof zoals het moet? (spoiler: nee)

Hoera! Het Internationale Strafhof bestaat twintig jaar. Maar kunnen ze in Den Haag terugkijken op twintig succesvolle jaren? Niet helemaal.

{podcast audio="51405" caption="De Dag #117: Werkt het Internationaal Strafhof zoals het moet?" }

In twee decennia zijn maar drie misdadigers veroordeeld en de internationale kritiek op het hof zwelt aan. Advocaat en hoogleraar strafrecht Goran Sluiter was vanaf het begin betrokken bij het hof. Met hem praten we over de verwachtingen van toen en de realiteit van nu.

Verder in De Dag

En sommige dj's maken hun muziek helemaal niet zelf. NOS Mashup dook in dat verhaal en ontdekte hoe ghostproducers betaald worden om wereldhits voor een ander te maken. Met Jeroen Gortworst bespreken we hoe Mashup dit onderzocht, wie zich er schuldig aan maakt en hoe gevoelig het ligt.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie