Binnenland
KRO-NCRV

SER: Kabinet en bedrijfsleven maak tempo met vergroening

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. SER: Kabinet en bedrijfsleven maak tempo met vergroening

Mariette Hamer, voorzitter van de Sociaal Economische Raad, roept het kabinet en bedrijfsleven op om tempo te maken met de vergroening van de economie. Dat zegt zij in het radioprogramma 1 op 1.

De SER heeft aan het begin van de coronacrisis een denktank opgericht waarmee zij de Tweede Kamer en het kabinet adviseert over het herstel na de lockdown en coronacrisis. De vergroening moet werkgelegenheid opleveren waarnaar mensen die door de crisis hun baan verliezen kunnen worden omgeschoold. De voorzitter is optimistisch over die omscholingsuitdaging: "Er zijn tal goede initiatieven, het is nu zaak die snel op te schalen."

Video niet beschikbaar

SER komt met app voor jongeren

Waar de voorzitter zich meer zorgen over maakt zijn de jongeren. "De jongeren van nu zijn een aparte generatie", stelt ze. Hamer illustreert deze generatie als jongeren die de afgelopen jaren massaal uit de schoolbanken in met name het mbo werden geplukt omdat ze nodig waren op de arbeidsmarkt. Maar nu als eerste op straat belanden als gevolg van de coronacrisis. Haar zorgen over deze generatie sluiten aan bij de toenemende stress onder jongeren. Om hun zorgen en wat ze nodig hebben beter in kaart te brengen komt de SER volgende week met een app voor jongeren.

SER: Kabinet en bedrijfsleven moeten tempo maken met vergroening

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie