Binnenland

Geen eredivisiewedstrijden, maar wel andere sporten

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Geen eredivisiewedstrijden, maar wel andere sporten

Dit weekend zijn er geen wedstrijden in de eredivisie, maar er is wel volop aandacht voor andere sporten. De wielrenners van de Vuelta starten vandaag met knikkende knieën aan de 14e etappe en de Nederlandse basketballers strijden voor een plek op het EK tegen Denemarken in de kwalificatieronde.

De Orange Lions gingen afgelopen woensdag meteen onderuit in de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk en manoeuvreerden zich daardoor direct in een moeilijke positie. Ze verloren de eerste thuiswedstrijd na een zeer zwak tweede kwart met 72-75. Het team kan zich nu geen fouten meer veroorloven. Vanavond om 19.00 uur moet Nederland Denemarken weten te verslaan. Léon Kersten doet verslag.

Vuelta

De 14e etappe van de Vuelta voert van het Pyreneeëndorpje Urdax naar de legendarische top van de Col d'Ausbique. De 196,1 kilometer lange bergrit staat bekend als een echte kuitenmartelaar en heeft in het verleden al meer slachtoffers dan winnaars gemaakt. De etappe begint om 12.04 uur en de finish wordt rond 17.40 uur verwacht. Wielerfanaat Gio Lippens doet verslag van het zware parcours.

Dit is het hoogtekaartje van de etappe van vandaag:

Daarnaast aandacht voor de kwalificatie bij de Grand Prix Formule I. Na zijn tegenvallende resultaat in Spa vorig week, is Max Verstappen nu gebrand op een revanche in Italië. Louis Dekker doet verslag van dit spektakel. Waar ook de strijd losbarst, is bij het tennis op de US Open in Amerika. Marcella Mesker doet verslag.

Langs de Lijn

In Langs de Lijn is voormalig chef de mission Cees Vervoorn een uur lang te gast. Hij is een voormalig olympisch zwemmer en oud-olympisch coach. Daarnaast was hij chef de mission van het Nederlands Paralympisch Team in 1996 en 2000. Vervoorn schuift om 21.00 uur aan.


Cees Vervoorn in 1984 op de Olympische Spelen van Los Angeles

In aanloop naar het KLM Open zit om 20.00 uur Nederlands golfspeler Joost Luiten aan tafel. Hij is de winnaar van het golftoernooi in 2013. Het KLM Open vindt dit jaar plaats op The Dutch in Spijk.


Ster advertentie
Ster advertentie