Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Feyenoord en Ajax spelen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Feyenoord en Ajax spelen

Na een week met interlands, twee overwinningen van het Nederlands elftal én de kater van het misgelopen WK, wordt de eredivisie weer opgepakt. Feyenoord en Ajax spelen allebei op de zaterdag, koploper PSV speelt een dag later.

Verder vandaag op NPO Radio 1:

ZonMW en de verdeelsleutel van subsidies

In Argos (vanaf 14.00 uur) zijn er nieuwe onthullingen over (de schijn van) belangenverstrengeling bij ZonMw, de instantie die verantwoordelijk is voor de toekenning van grote sommen geld voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Aansluitend een discussie over de vraag: hoe kunnen de grote sommen subsidiegeld die voor dit soort onderzoeken beschikbaar zijn, het best worden verdeeld? Met medewerking van Wim Voermans (hoogleraar staats- en bestuursrecht), Marten Scheffer (hoogleraar aquatische ecologie en waterkwaliteit) en Johan Wolswinkel (universitair hoofddocent bestuursrecht). Houd deze site en app in de gaten om te weten welke onthullingen er precies worden gedaan.

Tienduizenden Air Miles zo ineens verdwenen

Radar Radio kreeg de afgelopen tijd meldingen van mensen bij wie ineens tienduizenden Air Miles afgeschreven zijn. De punten zouden zijn ingewisseld zijn bij webwinkel bol.com, maar men heeft geen bestelling geplaatst. Air Miles zegt dat het om een phishingmail gaat, maar de gedupeerden zeggen nergens op geklikt hebben. Hoe zit dat? Verder: Studers laat studenten wekenlang wachten op lesmateriaal en hoe maak je je huis brandveilig? Luister naar Radar, vanaf 14.00 uur op NPO Radio 1.

Ajax en Feyenoord in actie

NOS Langs de Lijn begint vandaag een half uurtje eerder (vanaf 18.30 uur). Dat heeft natuurlijk te maken met de wedstrijden Ajax - Sparta en Roda JC - NAC die dan starten. Feyenoord, de nummer 2 in de eredivisie, speelt om 20.45 uur in de Kuip tegen de nummer 4 in de eredivisie, PEC Zwolle. Ook FC Utrecht - sc Heerenveen start om 20.45 uur. Ook is er in Langs de Lijn aandacht voor handbal: Dalfsen tegen Banik Most en voor de (beladen) voetbalwedstrijd Atletico Madrid - Barcelona.

  • 18.30 uur Ajax - Sparta. Verslag: Frank Wielaard
  • 18.30 uur Roda JC - NAC. Verslag: Andy Houtkamp
  • 20.45 uur Feyenoord - PEC Zwolle. Verslag: Arman Avsaroglu
  • 20.45 uur FC Utrecht - SC Heerenveen. Verslag: Ragnar Niemeijer

Een fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie