Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: EK-finale hockeysters

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: EK-finale hockeysters

De Nederlandse hockeysters spelen vanavond de finale van het EK hockey tegen België. Om 20.00 uur start de wedstrijd in Amstelveen. NPO Radio 1 doet er live verslag van. Verder vandaag op NPO Radio 1:

Undercoverpraktijken Britse politie onder vuur

In mei dit jaar onthulden The Guardian en Channel 4 dat ook een hoge politiefunctionaris in de jaren 90 zich als politiemol diep had ingegraven en een relatie had gehad met een 19-jarige activiste. De zoveelste rel brak uit en de man in kwestie trok zich terug uit zijn functie. Onderzoeker Eveline Lubbers, die als enige Nederlandse betrokken is bij het onderzoek naar ‘Spycops’ is te gast en vertelt in Argos (vanaf 14.00 uur) over de Britse undercoverpraktijken.Terrorismedeskundige Jelle Van Buuren reflecteert op de werkwijze van politie en inlichtingendiensten als het gaat om het middel infiltratie, ook in Nederland.

Ziek tijdens reis: recht op compensatie?

Reisorganisatie CityTijger annuleert zomaar een reis en betaalt het geld niet terug. Waarom niet? Ook: je wordt ziek op reis. Heb je recht op compensatie voor gemist reisgenot? Verder ook aandacht voor mindervalide kamers. Zijn die echt duurder en waar moet zo'n kamer aan voldoen? Luister naar Radar Radio, vanaf 15:00 uur.

Vuelta: 8e etappe met steile beklimming

Vandaag rijden de renners in de Ronde van Spanje in ca. 200 kilometer van Hellín naar Xorret del Catí. Het venijn van de etappe zit in de staart, bij de 5-kilometer durende beklimming van de Alto Xorret del Catí. Sebastiaan Timmerman doet namens NOS Langs de Lijn met sportflitsen verslag van de etappe.

Eredivisie: 4 wedstrijden

In de Eredivisie speelt koploper Vitesse thuis tegen AZ. ADO Den Haag probeert tegen Heerenveen de eerste punten van het seizoen binnen te slepen. FC Twente is ook nog puntloos en speelt zaterdagavond tegen PEC Zwolle. NOS Langs de Lijn doet verslag van de wedstrijden.

18.30 uur Vitesse - AZ. Verslag: Ragnar Niemeijer

19.45 uur ADO Den Haag - SC Heerenveen. Verslag: Arman Avsaroglu

19.45 uur PEC Zwolle - FC Twente. Verslag: Chris Wobben

20.45 uur Heracles - Excelsior. Verslag: Andy Houtkamp

Een fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie