Binnenland
AVROTROS

Goede raad voor Vijlbrief in aanpak bevingsschade Groningen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Goede raad voor Vijlbrief in aanpak bevingsschade Groningen

Op de dag dat het nieuwe kabinet zich op het bordes presenteerde, konden gedupeerde Groningers achteraan in de rij aansluiten voor de zoveelste schaderegeling. Dr. Georgina Kuipers komt in haar proefschrift met goede raad voor de kersverse bestuurders. Ze vertelt over haar promotieonderzoek Beschadigd vertrouwen: vertrouwenwekkend schadebeleid na door de overheid gefaciliteerde schade bij dr Kelder en Co met Jort Kelder.

Dr. Georgina Kuipers bij dr Kelder en Co

Kuipers geeft in haar promotieonderzoek zes handvatten voor de overheid om aangerichte schade te adequaat te vergoeden. Naast erkenning en een luisterend oor stelt Kuipers dat het ook belangrijk is goed inzichtelijk te maken hoe het schadebeleid tot stand is gekomen. Het is volgens de onderzoeker bovendien belangrijk dat de aanpak onafhankelijk gebeurt en dat er voortvarendheid in het proces zit.

Langs de huizen met een aannemer

Klaas Dijkhoff deed eerder een suggestie voor de aanpak van de bevingsschade van de Groningers. Hij stelde voor een aannemersbedrijf rond te laten rijden die on the go scheuren in woningen repareert. Kuiper vindt dat geen slecht idee. Eenzelfde soort aanpak, bij de aanleg van de Noord-Zuidlijn, waar 'de vliegende brigade' rondjes reed, werkte volgens haar heel goed.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie